Onze wasserijen & wasproces

 

Vloerkleden worden in de wasserij eerst geanalyseerd op de soort vervuiling en beschadiging. Indien een reparatie nodig is, overleggen we dat eerst. Na de analyse worden de kleden leeg geklopt en in een dompelbad met zachte zeep gewassen.

Na het 1ste wasproces volgt een 2de intensievere was methode, waarbij ook alle randen (met eventueel de franjes) en hoeken grondig worden gereinigd, waarna het vloerkleed door de vloerkleden mangel gaat. Na het mangelen wordt het kleed in een langwerpige droogtrommel van het meeste water ontdaan.

Om dit proces goed af te maken, worden de vloerkleden opgehangen in een droogkamer en 12 tot 24 uur gedroogd. Als de kleden klaar zijn worden ze nogmaals gecontroleerd, ingepakt en voorzien van een label.

 
Wij reinigen de vloerkleden dus net even iets anders. Het is op zich geen hogere wiskunde, maar wel hogere waskunde wat we doen! Met o.a. 700 m² wasruimte en bv. medewerkers met in totaal meer dan 50 jaar ervaring in het reinigen van vloerkleden is Balot de specialist en grootste vloerkleden- reiniger in Nederland. We mogen ons met recht marktleider in het reinigen van berbers, nepalkleden, perzen en overige losse kleden noemen.

Wilt je ook jouw kleed door Balot laten behandelen? Bekijk dan onze tarieven en aanmeldpagina